В Хасково експерти броят бюлетините наново от вота за общински съветници. Ще бъдат

...
В Хасково експерти броят бюлетините наново от вота за общински съветници. Ще бъдат
Коментари Харесай

В Хасково броят бюлетините наново

В Хасково специалисти броят бюлетините наново от вота за общински съветници. Ще бъдат проверени всички 152 изборни секции в общината. Те ще би трябвало да открият дали има разминаване в броя на действителните и недействителните гласове с тези от формалните протоколи на секционните комисии, и дали в случай че има такова, това би трансформирала резултата от избора. Това дефинира в намерено съвещание състав на Административния съд в Хасково, откакто даде ход на делото за касиране на вота, съобщaва БТА.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 1098
То бе формирано по жалба на шест партии и и обединения, които желаят непризнаване на резултатите от вота и анулация на гласуването. Към жалбата след това бе причислен и иск със същото наличие от кандитата за кмет и лидер на листата за общински съветници от партия " Български гласъ " Георги Иванов.

Съдът отхвърли настояването на жалбоподателите за разпит на членовете на четири секции, за графологична експертиза и за техническа експертиза на видеозаписи, които, по думите им, запечатали груби нарушавания като подправяне на бюлетини.

Следващото съвещание по делото бе планувано за 20 ноември.

В друго административно дело от през днешния ден съдът остави без разглеждане жалбата на претендента за кмет Георги Иванов срещу решението на Общинската изборна комисия за определянето на балотажа за кмет на общината.

Определението предстои на обжалване пред Върховния административен съд, прецизират от Съдебната палата

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР